zondag 8 januari 2012

Chocolade cupcakes

Er staat iets lekkers in de oven. Iets met chocola....jamjam.

Resultaat van mijn bak ochtend. Dat wordt smikkelen vanmiddag. Glutenvrij voor onze meisjes met coeliakie.


Basisrecept voor cupcakes:
115 g gezeefd glutenvrij meel (Doves Farm)
115 g zachter margarine of boter
115 g fijne kristalsuiker
2 eieren

De over voorverwarmen op 180 °C. Ik gebruikte ee vorm vorm 12 cupcakes en bekleedde deze met papieren vormpjes.

Doe alle ingrediënten in een schaal. Klop het mengsel met een mixer ongeveer 2 minuten glanzend en glad.

Schep het mengsel in de vormpjes en bak ze in het midden van de over ongeveer 15-20 minuten tot ze mooi van kleur zijn.

Voor de chocolade smaak, deed ik door het beslag, 1 eetlepel cacaopoeder vermengd  met 1 eetlepel kokend water. Deze keer stak ik ook nog stukjes chocolade in het beslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten