maandag 3 juni 2013

Bananenbrood volgens Phillippa

Bijna een jaar geleden bakte ik een bananenbrood. Het was een grote teleurstelling. In oktober reageerde er iemand op mijn blog met haar ultieme recept. Vandaag heb ik het eindelijk eens geprobeerd. Hij ziet er goed uit en smaakt fantastisch!

Heel hartelijk dank Philippa.


Het recept van Philippa:
250 gram bloem (ik doe meestal half rijst half boekweit)

200 gram rietsuiker
2 eieren
2 a 3 rijpe bananen, geprakt
75 gram boter
1 tl vanille extract
1 tl zout
100 ml melk (ik gebruik soja of amandelmelk)
1 dessertlepel baking soda (sodiumbicarbonaat)

50 minuten tot 1 uur bakken op 170/180C (is een beetje afhankelijk van de oven)

Ik heb het recept exact gevolgd, op de melk na, ik gebruikte gewone melk.

2 opmerkingen:

  1. Deze ga ik proberen. De bananen liggen hier al weer te lang op de fruitschaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blij om te horen dat het goed gelukt is! :D

    BeantwoordenVerwijderen