zondag 22 september 2013

Zachte Chocoladetaart

In augustus vierden we een paar verjaardagen. Een mooie gelegenheid om nieuwe taartrecepten uit te proberen. Onder andere deze met chocolade.

Ingrediënten:
200 gram pure chocolade

200 gram zachte boter
 (in blokjes)
4 eieren

200 gram suiker

Verwarm de oven voor op 175 ºC

Bereidingswijze:
Breek de chocolade in stukjes en laat deze au bain-marie smelten. Voeg de boter toe en roer dit tot een egale crème. Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker tot een schuimige massa. Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe en roer dit goed door elkaar. Klop de eiwitten stijf (zorg voor een vet vrije kom!) en spatel ze voorzichtig door het chocolademengsel. Giet het mengsel in een ingevette taartvorm van 24 cm. doorsnede.
Bak de taart in het midden van de oven 40 minuten. De taart is gaar als de vulling bij aanraking niet meer beweegt. Laat de taart buiten de oven afkoelen.

Ik klopte slagroom lobbig en mengde hier wat lemon curd doorheen. Dit verdeelde ik over de taart en versierde het geheel nog met wat frambozen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten