Gezien het aantal rijpe bananen op de fruitschaal, was vanochtend het juiste moment om dit recept voor bananenbrood uit te proberen.
Het heeft heerlijk geroken, maar het resultaat was bijzonder teleurstellend.
Het heeft heerlijk geroken, maar het resultaat was bijzonder teleurstellend.
Smaakte het ook lekker, leuke site heb je.
BeantwoordenVerwijderenGr.Gerda
Hij was echt heel erg mislukt. Smaakte naar ongaar deeg, hoewel hij ruim een uur in de oven gestaan.
VerwijderenDank je. :-)
Heel erg herkenbaar! Ik heb ook 2 pogingen gedaan met hetzelfde resultaat. Heb je inmiddels een oplossing gevonden?
BeantwoordenVerwijderenEen late reactie van mij. Had je reactie over het hoofd gezien. Zelf nog geen oplossing, maar onderstaand recept van Philippa ga ik binnenkort proberen. Wie weet.
VerwijderenBananenbrood is ongeveer mijn favoriete glutenvrije recept. Wat jammer dat het mislukt was, ondanks dat het zo lekker rook. Dit is mijn recept voor bananenbrood, ik maak het bijna wekelijks en het is nog nooit mislukt:
BeantwoordenVerwijderen250 gram bloem (ik doe meestal half rijst half boekweit)
200 gram rietsuiker
2 eieren
2 a 3 rijpe bananen, geprakt
75 gram boter
1 tl vanille extract
1 tl zout
100 ml melk (ik gebruik soja of amandelmelk)
1 dessertlepel baking soda (sodiumbicarbonaat)
50 minuten tot 1 uur bakken op 170/180C (is een beetje afhankelijk van de oven)
Laat me weten als je het een keer probeert of het gelukt is!
Hoi Philippa
VerwijderenDank je wel voor je recept. Ik ga hem heel snel uitproberen, ben erg benieuwd.
Het resultaat zal ik dan wel posten. :-)
Groetjes!
Beetje late reactie, maar heb nog niet zo lang geleden je blog ontdekt :)
BeantwoordenVerwijderenDit recept kwam deze week online en moest er meteen aan denken toen ik dit bij jou las: http://www.degroenemeisjes.nl/recept-vegan-suikervrij-bananabread
Om het GV te maken staat er dat je havervlokken moet malen, maar misschien ga ik het wel proberen met de haverbroodmix van provena :)