Het recept;
Ingrediënten:
120 ml water
5 el honing
250 gr. boekweitmeel
1 tl gemberpoeder
snuf zout
1,5 tl anijspoeder
5 el keukenstroop (bijv. de Zeeuwsche Boerin)
15 gr bakpoeder
1 tl kaneel
Baktijd 25 min bij op 180 graden
Bereidingswijze;
Breng het water aan de kook en voeg de anijspoeder, de honing en de keukenstroop toe en roer alles glad. Meng het boekweitmeel met de bakpoeder, gemberpoeder, kaneel en het zout naar smaak en voeg al roerende het honingmengsel hieraan toe. Roer het deeg goed door. Laat het iets afkoelen en schenk het op een met bakpapier bekleedde bakplaat of ovenschaal. Zorg dat het deeg mooi gelijkmatig is verdeeld. Bak in 25 gaar in de oven. En laat afkoelen. Leg de plak hierna op een plank en snijd er mooie stukken van.
Het deeg was nu minder stevig, stroperiger, dan de vorige keren. (Waardoor het vormen van poppetjes ook niet echt mogelijk was.) Ik heb de eetlepels honing en suikerstroop steeds met een spatel van de lepel gehaald. Hierdoor waarschijnlijk een vloeibaarder deeg.
Mmmmh, klinkt lekker!
BeantwoordenVerwijderenEn het is ook heerlijk! ;-)
VerwijderenWil dit recept wel gaan proberen. Ik mis de taaitaai wel een beetje. En om de één of andere reden dacht ik dat het een heel ingewikkeld recept zou zijn, maar dat valt dus reuze mee.
BeantwoordenVerwijderenJa, het is eigenlijk heel eenvoudig en ik vind dat het de echte taaitaai smaak heeft. Nu een dag later is hij nog lekkerder. Ben wel benieuwd wat jij ervan vindt als je hem gemaakt hebt.
VerwijderenIk zal het je laten weten, ben zelf ook benieuwd. Taaitaai hoort voor mij zo bij sinterklaas en vindt het jammer dat zij dat niet kent.
BeantwoordenVerwijderen