maandag 4 november 2013
Mexicaanse bonenschotel
Deze week is gezamenlijke glutenvrije blogweek. Een idee dat in september ontstond tussen Chantal en Mirjam. Negentien weblogs, zeven dagen, elke dag een ander onderwerp. We beginnen met mijn favoriete recept.
Onderaan deze blog vind je de links naar de andere weblogs die vandaag meedoen.
Het favoriete recept van onze dochters.
Ingrediënten bonenschotel:
500 gram half om half gehakt
2 blikken tomatenstukjes
2 blikken kidneybonen
1 groot blik mais
Mexicaans kruidenmengsel:
2 theelepels gedroogde uiensnippers
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel zout
1 theelepel maïzena
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel komijnpoeder - djinten
1/4 theelepel oreganopoeder ( = 1 theelepel gedroogde oregano)
1/4 theelepel knoflookpoeder
2-4 eetlepels water
Geraspte kaas
Zure room
Avocado
Tortilla chips (Naturel, bv AH eigenmerk, afd. Mexicaanse produkten)
Ingrediënten Guacamole:
2 avocado's
Halve citroen
2 Kerstomaatjes
Knoflook
Cayennepeper
Peper, zout
Uienpoeder
Scheutje yoghurt
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten voor het mexicaanse kruidenmengsel bijelkaar in een kommetje, roer dit tot een glad papje. Begin hierna met het rullen van het gehakt op hoog vuur. Als het gehakt bruin begint te worden voeg je hier het kruidenpapje aan toe. Meng het geheel goed door elkaar en bak het mengsel nog 5 minuten op hoog vuur. Daarna de blikken tomatenstukjes eraan toevoegen, even goed doorwarmen. Hierna de uitgelekte kidneybonen en uitgelekte mais toevoegen. Laat het geheel op laag vuur sudderen terwijl je de rest gaat voorbereiden.
Een schaaltje met los geroerde zure room,
schaaltje met geraspte kaas,
schaaltje met tortillachips,
schaaltje met de guacamole.
Je kan de guacamole maken zoals je lekker vindt, een standaard pakket van de supermarkt of je eigen recept. Dit is mijn snelle 'guacamole' recept;
2 Avocado's pellen en prakken. Sap van een halve citroen, 2 kerstomaatjes fijn gesneden, knoflook uitgeperst, peper en zout naar smaak, Cayennepeper, uienpoeder en een klein scheutje yoghurt. Meng goed door elkaar.
Het bonenmengsel kan nu ook in een schaal.
Zet alle schaaltjes op tafel. Schep van alles wat op je eigen bord. Pak een tortilla chipje doe hier een beetje van de bonenschotel op, 'n beetje kaas, 'n beetje room en een beetje guacamole....smullen maar!
Bijzonder smakelijk - Chantal is glutenvrij - Dion glutenvrij - Glutenblij - Glutenfree Amsterdam - Glutenfrie hoort erbie - Glutenvrije mama - Glutenvrij hoort erbij - Gebaksjuwelier - Gluuts - Ik ben glutenvrij - Judes diner - Lekker anders - Meer dan glutenvrij - Elize, Stories of a coeliac - Us love Glutenfree
Labels:
Glutenvrijeblogweek,
Recept
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Dit hebben wij toevallig gisteren gegeten!
BeantwoordenVerwijderenEen van de recepten die er inderdaad ook bij de kinderen goed in gaat.
Lekker! En ja, ook hier zijn bonen favoriet bij m'n jongste, dus hier staat chili con/sin carne vaak op het menu.
BeantwoordenVerwijderenheerlijk, Mexicaans eten! Zelfgemaakte guacamole is zóóó lekker.
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk, ik vind taco's ook erg lekker ;)
BeantwoordenVerwijderenJammie! Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderen