zondag 24 juli 2011

Kwarkbrood (2)

Weer een kwarkbrood gebakken. Nu de eiwitten stijfgeslagen. Structuur is super!


250 gram meel (ik gebruikte "Consenza bruinbrood")
250 gram magere kwark
1 zakjebakpoeder 16 gram (dr oetker)
2 eieren
1/2 theelepeltje zout

Eigelen met kwark mengen, meel, bakpoeder en zout mengen. Eitwitten stijf slaan.
Deeg maken van het kwark en meel mengsel. Op het laatst de eiwitten erdoor mengen.

30 Minuten in een voorverwarmde oven op 190˚C bakken.

1 opmerking:

  1. Dit is al een wat oudere post, maar ik ben nieuw in de glutenvrije sector (ha, zo klinkt het nog leuk ook) dus ik ben hard op zoek naar een goed broodrecept wat mijn zoontje (3) wel wil eten.
    Bovenstaand kwarkbrood heb ik ook gebakken en ik vond het vreselijk, droog en kruimelig, dus als ik lees dat jij de structuur geweldig vind dan vermoed ik dat ons nog heel wat slechtere boterhammen te wachten staan. Hoe lang heeft het bij jouw kinderen geduurd voor ze het GV eten accepteerden?

    BeantwoordenVerwijderen