Glutenvrije pepernoten bakken |
Recept voor glutenvrije pepernoten;
Ingrediënten
150 g boter
125 g bruine basterdsuiker
10 g speculaaskruiden
250 g zelfrijzend bakmeel van Doves Farm
Snuf zout
1-2 el melk
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Kneed de boter, de suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en zout naar smaak goed door elkaar. Voeg beetje voor beetje de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak ze in de oven in 15-20 min. gaar en lichtbruin.
Je moet erg voorzichtig met de melk zijn, anders wordt het deeg als snel te nat en plakkerig. Ik bestrooi altijd mijn werkblad met wat gv meel en rol dan het deeg tot worstjes waar ik plakjes van snijd. Die kun je zo op de bakplaat leggen of als je echt wat mooier ronde pepernoten wil. Kun je een aantal plakjes in een zeef doen en die rond draaien, dan krijg je vanzelf balletjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten